Upravljanje proračunom u Republici Hrvatskoj

Ivica ČULO i Vinko MOROVIĆ

Zaprešić, 2017.

"> Veleučilište "Baltazar Zaprešić"

162

978-953-8037-07-8


DEMO

BAK-530

Novo

5,83 €

IZ RECENZIJA

> Knjiga egzaktno razmatra funkcioniranje i financiranje samoupravnih razina. Krajnji je cilj rada autora prikaz funkcioniranja i financiranja sustava u Republici Hrvatskoj, temeljenoga na teorijskim i praktičnim rješenjima iz zakonskih odredbi u skladu s Ustavom, Europskom poveljom o lokalnoj samoupravi i Deklaracijom o lokalnoj samoupravi.

dr. se. Miroslav Gregurek

> Udžbenik je namijenjen studentima specijalističkih stručnih studija koji trebaju razumijevati problematiku proračunskoga financiranja. Menadžerima može poslužiti pri usavršavanju njihovih vještina, ponašanja i djelovanja na poslu te praktičnom rješavanju problema izrade javnoga proračuna i predviđanja najčešćih posljedica. I konačno, od koristi će biti i teoretičarima radi produbljivanja spoznaje o toj važnoj problematici.

prof. dr. se. Željko Turkalj

> Autori su napravili vrijedno djelo, temeljena na domaćoj praksi i literaturi o upravljanju proračunom Republike Hrvatske, u kojem objedinjuju znanja iz područja prava i ekonomije potrebna studentima i građanima koji su zainteresirani za fiskalnu politiku, što uključuje poreze i potrošnju novca iz državnoga proračuna, odnosno javne prihode i javne rashode. Jednostavno i na poseban način objašnjavaju koncepciju upravljanja Državnim proračunom Republike Hrvatske te lokalne uprave i regionalne samouprave.

dr. se. Milan Vukičević

Format Adobe DRM PDF
Ispis Nije omogućen
Kopiranje sadržaja Nije omogućeno
Pregled Samo na jednom uređaju