Page 14 - PiP_katalog
P. 14

Miroslav Matijaca Bartul Matijaca
Parapsihologija i
spiritizam
Između opsjene i znanosti s mnogo neobičnih priča Str. 228, 14 x 20 cm, 95 kn, M
Parapsihologija je u Hrvatskoj uglavnom na ISBN 978-953-6308-95-8 lošem glasu. Ništa neobično, s obzirom na
prilike u javnom prostoru koji je napučen slikovitim društvom doma- ćih i uvezenih vidovnjaka, gatara i medija, brzopletih dijagnostičara i tobožnjih iscjelitelja. Društvo je šaroliko, puno vještih ili manje vještih varalica. No, kakvo god bilo, štetno je da se zbog njega radikalno niječe postojanje parapsiholoških fenomena, o čemu na stručan način, vrlo pitko, govori ova knjiga dvojice Matijaca, Miroslava svećenika i Bartula psihijatra.
ISBN 978-953-6308-79-8
Miroslav Matijaca / Ivan Matko
Tajna stigmatizacije
Je li krvavo znamenje na tijelu stigmatika nadnaravna ili naravna pojava?
Str. 168, 14 x 20 cm, 130 kn, T
Od Sv. Franje Asiškog do velečasnog Zlatka
Sudca! Sve o krvavim ranama na tijelu stigma- tika. Čovjekova volja ili znak Božji? O znamenovanju s teološkog i medi- cinskog stajališta u nedavno otkrivenim raspravama dvojice eksperata: splitskog svećenika dr. Miroslava Matijace, doktora teologije i psihologije, i slovenskog internista, prim. dr. Ivana Matka (1885-1945), nekad osobnog liječnika čehoslovačkog predsjednika Masaryka. Na pitanje jesu li stigme naravna ili nadnaravna pojava, odgovara i poznati hrvatski neuropsihijatar,
prim. dr. Bartul Matijaca. Na naslovnici Raspelo vlč. Zlatka Sudca.
Obje stručne (i znanstvene) rasprave napisane su tako da se čitaju kao krimić! Uz to što su privlačne kao tekst (ne može ih se prestati čitati!), one čitatelja opskrbljuju nizom uzbudljivih i korisnih informacija i stajališta o izazovnoj temi.
Vlado Jukić, Vijenac
14


   12   13   14   15   16