Page 8 - PiP_katalog
P. 8

ISBN 978-953-6308-82-8
Enver Imamović
Afroditin grijeh
Roman o doseljavanju Grka na otok Hvar i o osnivanju grada Farosa (Staroga Grada)
Str. 304, 14 x 20 cm, 160 kn, T
Tko želi uživati u sočnoj, razgranatoj ljubavnoj priči punoj obrata, sa zericom čarolije, a istodobno u pomnoj, gotovo znanstvenoj rekonstrukciji doznati sve o nastanka Starog Grada (Farosa) na Hvaru, koji je nedavno proslavio svoju 2.400-tu obljetnicu, ovo je
knjiga za njega!
Roman je na besprijekornom hrvatskom jeziku napisao bosanski arhe- olog a rmiran u svijetu, profesor na Filozofskom fakultetu u Sarajevu, ekspert za povijest staroga vijeka, Enver Imamović (Fojnica, 1940.). Autor najmanje dvostruko vezan za Hrvatsku: na razmeđu pedesetih i šezdesetih studirao je arheologiju u Zagrebu, a kao stručnjak se speci- jalizirao za hrvatske antičke teme.
Imamovićev je roman kulturna činjenica, čitljivo zabavno štivo, s uglavnom dobro vođenom ljubavnom pričom (trokutom) i s mnogo zanimljivih detalja o jednom zaboravljenom vremenu na našem prostoru.
Strahimir Primorac, Vijenac Stjepan Vukušić
Admiral
Roman o Janku Vukoviću pl. Podkapelskom, prvom hrvatskom admiralu
Str. 164, 14 x 20 cm, 60 kn, I, T
U pulskoj ratnoj luci, na bojnom brodu „Viribus
Unitis”, počela je 31. listopada 1918. ceremonija
primopredaje austro-ugarske ratne mornarice. Zapovjednik, kontraad- miral Horthy, prema odluci Ratnog vijeća u Beču i samog cara i kralja Karla, predao je  otu predstavnicima Narodnog vijeća Države Slove- naca, Hrvata i Srba. Dotadašnji kapetan bojnog broda, Janko Vuković pl. Podkapelski, unaprijeđen je u čin kontraadmirala i imenovan prvim zapovjednikom mornarice pod hrvatskim zastavama. O njemu, o tom našem prvom admiralu, njegovu djetinjstvu u Lici, karijeri, ambicijama, o njegovu životu, najviše o posljednjim danima i satima, govori roman Admiral, ilustriran starim fotogra jama i slikama.
8
ISBN 953-6308-55-X


   6   7   8   9   10