Kreditni rizik

Drago JAKOVČEVIĆ, prof. dr. sc i Ivana JOLIĆ, mr. sc.

Zagreb, travanj 2013.

RRiF-plus d.o.o. za nakladništvo i poslovne usluge, Zagreb

300

978-953-272-081-5

Kreditni rizik je najčešći, materijalno najznačajniji, po obuhvatu najkompleksniji rizik kojem se izlažu financijski i nefinancijski subjekti u svojem poslovanju.

RRiF-260

Novo

192,39 kn

Kreditni rizik je najčešći, materijalno najznačajniji, po obuhvatu najkompleksniji rizik kojem se izlažu financijski i nefinancijski subjekti u svojem poslovanju. On je i rizik svakodnevnice, rizik malog čovjeka, rizik siromašnih i rizik bogataša, rizik kućanstava, jednom riječju društveni rizik s kojim svi moraju znati živjeti. Upravljanje kreditnim rizikom, paradigma u koju smo vjerovali, nije dalo odgovor izazovima suvremenih promjena financijskih tržišta, posebice iskušenjima kojima su tijekom recentne krize bili izloženi regulatori i supervizori te menadžment banaka.
Upravo stoga, naslov knjige je sabran u dvije ključne riječi, KREDITNI RIZIK, ne bi li se stručnoj i cjelokupnoj javnosti jednostavnošću poimanja kreditnog rizika približio složen problem zbog kojeg ljudi i poduzeća bankrotiraju, financijske institucije propadaju, a regulatori strepe od nestabilnosti ekonomije i društvenih poremećaja.
Knjiga je osmišljena kroz prizmu koautorskih teorijskih znanja, iskustava i vještina, ona je spoj teorije i prakse, prožimanje znanstvenog, pragmatičnog i supervizorskog motrišta kreditnog rizika. U knjizi se kroz šest poglavlja sadržajno obuhvaća sve što bi trebalo znati o suvremenim pojavnostima, modelima upravljanja kreditnog rizika i rješenjima problema koji su posljedica izloženosti kreditnom riziku.

Format Adobe DRM PDF
Ispis Omogućen
Kopiranje sadržaja Omogućeno
Pregled Na jednom računalu i jednom prijenosnom uređaju